HOOGKARSPEL - Lang stond het afgelopen seizoen gedegradeerde SEW onderaan in de derde klasse, maar het vertrouwen dat trainer Jeroen Slaager in zijn spelersgroep heeft begint zich langzamerhand steeds meer uit te betalen. Zondag wist men de uitwedstrijd tegen directe concurrent Spirit '30 met 1-2 te winnen waardoor SEW inmiddels drie ploegen onder zich houdt.

De zege betekende dat de ploeg uit Nibbixwoud nu tien punten heeft behaald uit de laatste vijf wedstrijden alwaar Spirit '30 ondanks een trainerswissel nog steeds in zwaar weer zit. SEW kwam in Hoogkarspel kort voor de rust op voorsprong via Marijn Borst.

In de tweede helft zorgde Rob Reus voor de gelijkmaker, maar ging de volle buit mee naar Nibbixwoud toen Mitch Rekveld de winnende treffer liet aantekenen. Komende zondag speelt SEW thuis tegen de nummer vijf in de stand, VVW. Spirit '30, dat alleen nog Texel '94 en DWOW onder zich duldt speelt die dag tegen middenmoter Hollandia T.