WOGNUM - Het is Westfriesland/SEW zaterdagavond niet gelukt om te stunten tegen koploper VOC. De Amsterdammers boekten in Wognum hun twintigste zege van het seizoen: 23-32.


De ploeg van trainer Michael Vijverberg, die zich afgelopen week net als VOC plaatste voor de halve finale van de beker, begon in eigen huis sterk. Men gaf defensief niet veel weg aan de doorgaans makkelijk scorende Amsterdammers en namen zelfs brutaal een voorsprong van 11-9. Nog voor het rustsignaal klonk had VOC dit overigens al weer weten om te keren.

Na de pazue was het verschil tussen de titelkandidaat en het dit seizoen wisselvallige SEW groter. De gasten sloegen snel een gat en af en toe sputterde de thuisploeg nog even tegen, maar kwam nooit dichterbij dan vier punten verschil. Bij 22-26 ging het ruim opgekomen publiek nog eens rechtop zitten voor de eindspurt, maar die kwam. mede door slordig spel van SEW, juist van de gasten.

Door de nederlaag is SEW nu zeker van de zevende plaats in de eredivisie. Na de halve finale om de beker, op 6 maart in Venlo, speelt men op 9 maart in de competitie nog bij PSV om zich daarna op de play-offs te richten.

SEW - VOC (23-31)

Topscorers SEW: Holtman 5, Op den Kelder 4, Roozendaal 3, Veltrop 3, Gooyers 2, Huele 2, Metz 2, Van Diepen (1), Mol (1)


Foto's: Cees Verhage Fotografie