VENLO - De handbalsters van Westfriesland SEW zijn op bezoek bij Venlo tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. De ploeg van coach Michael Vijverberg hield lang gelijke tred met de Noord-Limburgers, maar moest in de slotfase het onderspit delven.

Na de eerste helft keek SEW nog tegen een 15-12 achterstand aan, maar de Westfriezen toonden karakter, en vlak na de rust kwam men via Denise Mol op gelijke hoogte. Mol was samen met Jolijn Beerepoot aanvallend van grote waarde terwijl keepster Myrthe Mak ook weer een puike wedstrijd speelde en zorgde dat SEW tot 20-20 in de wedstrijd bleef.

Cruciaal was een rode kaart voor de sterk spelende Mol. Venlo liep hierna een aantal punten uit om uiteindelijk met 27-22 te winnen.

Voor SEW staat komende donderdag de Noord-Hollandse derby nij VZV op het programma.