WOGNUM - Westfriesland/SEW heeft het zaterdag lelijk laten liggen tegen directe concurrent Kwiek uit Raalte. De ploeg van trainer/coach Michael Vijverberg ging in eigen huis met 25-32 onderuit.


Waar de Westfriese ploeg de laatste weken weer enigszins op de goede weg leek gaf men in een goed gevulde De Bloesem niet thuis. Het fysiek sterke Kwiek had duidelijk de intentie om het gaatje van twee punten op de ranglijst te vergroten en ging vol de strijd aan. In de openingsfase kon SEW daar nog wel redelijk mee overweg, maar de thuisploeg werd in het verloop steeds slordiger en daar gingen de gasten goed mee om getuige de 10-16 ruststand.

In de tweede helft kwam SEW nog wel even dichterbij, maar telkens als Kwiek weer wat terug deed leek de thuisploeg van slag. Men kreeg daarnaast geen grip op de schotkracht van Lizz Olde Bolhaar die namens de gasten liefst veertien maal zou scoren waar bij SEW Isa op den Kelder met "slechts" vijf goals de meest trefzekere speelster was. Een terechte nederlaag was dan ook het gevolg voor de nummer zeven in de stand die komend weekend op bezoek gaan bij hekkensluiter E&O in Emmen om daar hopelijk het moraal weer op te krikken.

SEW - Kwiek 25-32 (10-16)

Scores SEW: Op den Kelder 5, Metz 4, Mol 3, Gooyers 3, Boonkamp 3, Veltrop 2, Holtman 2, Roozendaal 2, Bakker 1.