MEDEMBLIK/VLEUTEN - Zowel FC Medemblik als SEW hebben zich woensdagavond geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-districtsbeker.

FC Medemblik verloor de laatste twee duels in de competitie, maar wist in het bekertoernooi het zelfvertouwen weer op te krikken tegen het Amsterdamse DVVA, uitkomend in de 2e klasse zaterdag. De Amsterdammers, met voormalig FC Medemblik-speler Mike Roozendaal in de basis, gaven in de eerste helft nog aardig partiij aan de thuisploeg en kwamen zelfs op voorsprong. De ruststand was met 2-2 echter in evenwicht.

In de tweede helft was de ploeg van trainer Stephan Kaaij duidelijk de bovenliggende partij en liep uit naar een 6-3 zege door doelpunten van Jurre Woudenberg (2), Dehlano Kemker (2), Max Keizer en Mees Hoogendijk.

SEW kent een prima week want nadat de ploeg van trainer Jeroen Slaager afgelopen zondag de eerste competitiezege wist te behalen heeft men nu ook de 3e ronde van de beker gehaald. De Nibbixwoudse formatie moest daarvoor op bezoek bij PVCV in Vleuten. Na een vroege achterstand wist Jamy Grippeling op slag van rust gelijk te maken. Koen Laan zorgde een kwartier voor tijd voor een voorsprong, maar de thuisploeg kwam toch weer terug. In de strafschoppenreeks die volgde bleek SEW met 6-7 de sterkste.