WOGNUM - SEW tikt het linkerrijtje van de eredivisie aan nadat het voor het eerst dit seizoen tegen een hoger geplaatste tegenstander wist te winnen. Quintus, vooraf de nummer vier in de stand, werd in Wognum met 35-28 geklopt.


De thuisploeg wist dat winst noodzakelijk was om nog wat van het seizoen te maken. Mede door blessures kende de Westfriese ploeg een moeizame eerste competitiehelft, maar het vertouwen is groeiende zo bleek ook zaterdagavond. Waarhet in de openingsfase redelijk gelijk op ging nam SEW na de 5-5 afstand en ging zelfs met een comfortabele voorsprong rusten: 18-12.

Na de pauze liep SEW zelfs uit naar negen doelpunten voorsprong, maar in het vervolg kende de thuisploeg een tijdelijke verslappin waardoor de gasten uit Kwintsheul tot op twee punten kwamen. Het was aan goed keeperswerk van Myrthe Mak en Eva Jansma te danken dat SEW het niet verder liet komen en onder aanvoering van Eline Veltrop, in dit duel goed voor zeven treffers, gaf SEW nog eenmaal gas om de zege veilig te stellen.

Topscorers SEW: Veltrop 7, Gooijers 5, Metz 5, Huele 4, Holtman 4, Op den Kelder 3, Mol 2, Van Diepen 2, Roozendaal, Boonkamp, De Vries.