SCHAGEN - Theoretisch had men zelfs nog een kans op de titel bij Schagen United, maar ondanks een vlotte 3-0 voorsprong tegen VVW, kwamen al snel de berichten door dat ook koploper Flevo en de nummer twee Always Forward op schot waren. Met een derde plaats moet men zich in Schagen dus richten op de nacompetitie, maar gezien de prestaties van de laatste weken ziet men die met vertrouwen tegemoet.


Van de laatste negen wedstrijden won de ploeg van trainer Hans De Koning er liefst acht en moest men alleen tegen Spartanen een gelijkspel toestaan. Hoe anders is de situatie bij VVW dat lang leek mee te doen om de titel, maar in de laatste weken alles vergooide. De laatste drie wedstrijden leverden geen enkel punt en zelfs twaalf tegendoelpunten op voor de ploeg van Yotti Papamelodias.

Ook in Schagen bleek het vertrouwen bij de thuisploeg een stuk groter gezien het feit dat men binnen het kwartier al tweemaal scoorde. Milan Bakker trof doel uit een voorzet van Sören Prins en maakte vlak daarna bijna zijn tweede. Keeper Vertelman lag in de weg, maar aanvoerder Robbert-Jan Klein was attent en tikte de rebound binnen. Klein wist twintig minuten later zelfs van zijn tweede van de middag te maken, waarbij opnieuw Prins de aangever was.

Gezien de tussenstanden op de andere velden was het duel verder wel gespeeld. Schagen wilden geen averij oplopen in de vorm van blessures en schorsingen wat De Koning de gelegenheid gaf weer enkele jonge talenten in het veld te brengen. Meerdere jongelingen uit de Onder 19 ploeg bleken in de tweede helft van dit seizoen al belangrijk te zijn in de ongeslagen reeks. In de 3-0 stand kwam echter geen verandering meer.

Bij VVW dat als eerste in actie komt in de nacompetitie zullen de koppies snel weer omhoog moeten want komende donderdag moet men al tegen FC Aalsmeer aantreden. Bij winst wacht vervolgens een duel tegen Always Forward. Schagen United komt zondag in actie in een wedstrijd bij tweedeklasser FC Den Helder, gezien het hudige moraal binnen de ploeg, geen onmogelijke opgave.

Schagen United - VVW 3-0 (3-0)

12. Milan Bakker 1-0
15. Robbert-Jan Klein 2-0
35. Robbert-Jan Klein 3-0

Foto's: DP Sportfotografie