Wieringerwaard – VV Schagen speelt komende zondag de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Het duel werd op 20 november afgelast, en komende zondag is het inhaalduel gepland. Voor de ploeg van coach Ivo Rohling een mogelijkheid om de plek in de middenmoot te verstevigen, en wellicht richting de subtop te kijken.

VV Schagen wist afgelopen zondag een keurige 3-5 overwinning op subtopper Dirkshorn. Een terechte uitslag volgens hoofdtrainer Ivo Rohling: “Het was een goede wedstrijd van onze kant” aldus de oefenmeester. Door de overwinning komt de ploeg op zeventien punten uit twaalf wedstrijden.

Tegenstander Wieringerwaard staat op de tiende positie met vier punten minder dan de Schagense formatie. De ploeg presteert knap na de promotie van vorig seizoen. De huidige hoofdtrainer bij Wieringerwaard, Willem de Vries, is geen onbekende voor VV Schagen. In het seizoen 2008/2009 was de Vries werkzaam bij Schagen als technisch Coördinator. De hoofdtrainer gaat zijn laatste seizoen in als hoofdtrainer. Mede door tijdgebrek heeft de coach besloten zich op een andere manier verdienstelijk te maken voor de vereniging.

Wieringerwaard won afgelopen zondag knap op bezoek bij de andere ploeg uit Schagen, SRC. Na negentig minuten stond er een 2-4 eindstand op het scorebord.

Beiden ploegen wonnen dus afgelopen weekend. Een echte favoriet is moeilijk te bepalen. Ivo Rohling is bewust van de kwaliteiten van de tegenstander. “Wieringerwaard is een hele lastige tegenstander, een collectieve ploeg met een paar goede individuele spelers” aldus de coach die vervolgt; “Het wordt zondag een zware dobber, de punten zijn erg belangrijk”.

Kijkend naar de tweede seizoenshelft hoopt Schagen als middenmoter of hoger te eindigen. “Het is een lastige competitie waar alles mogelijk is” aldus Rohling die ook weet wat hij met zijn ploeg wil dit seizoen; “Het zou mooi zijn wanneer wij niet naar onder hoeven te kijken” aldus de coach van Schagen.

Komende zondag dus de laatste wedstrijd voor de winterstop, duidelijk is dat Schagen vol voor de winst zal gaan.