HIPPOLYTUSHOEF - Voor het Schagen van Ivo Rohling staat er komende zondag een belangrijk duel op het programma. Tegen de nummer vijf Succes kan VV Schagen de verschillen met de subtop minimaliseren.

Schagen staat momenteel op de achtste positie met twintig punten. Tegenstander Succes heeft met een wedstrijd minder gespeeld drie punten voorsprong. Het duel kan dus gezien worden als de laatste kans om zich in de subtop te mengen.

Schagen moet komend weekend waken voor een achterstand. Bij een achterstand speelt de ploeg voornamelijk tegen zichzelf, zo zag Jild Wardenaar al eerder; “Als we tegendoelpunten krijgen moeten we ons eigen spel blijven spelen, van onze eigen krachten uitgaan”. Vaak is er nog genoeg tijd om de wedstrijd om te buigen” aldus de man die dit seizoen acht treffers maakte voor zijn ploeg.

De doelstelling van Schagen is meedraaien met de bovenkant van de ranglijst. Als er tegen Succes verloren wordt dan wordt het een uiterst moeizame opgave voor de formatie van Ivo Rohling. Als de ploeg zich mentaal verbeterd zou het zowaar een mooi uiteinde van het seizoen kunnen worden.

Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beiden in een doelpuntrijke 3-3, een jaar eerder won Succes met 2-1. Voor Schagen kan het zondag de eerste overwinning in Hippolytushoef worden. Of dat gaat lukken zal zondag omstreeks 16.00 uur duidelijk zijn.