SCHAGEN - Waar vele duels werden afgelast was Schagen - Nieuwe Niedorp het enige duel wat in de vierde klasse A wél doorging, en met succes. Schagen beleefde een succesvol begin van het nieuwe jaar met een 5-0 overwinning op Nieuwe Niedorp.

Schagen kan terugkijken op een mooie winterstop. “De spelers toonden inzet, beleving” aldus coach Ivo Rohling die een grote training opkomst zag tijdens de winterstop. Schagen werkte ook twee oefenwedstrijd. Tegen LSVV en VESDO speelde de ploeg één keer gelijk, en won het ook een keer.

“Ik was benieuwd hoe de spelers dit zouden doorvoeren in de competitie” aldus Rohling die een sterk optreden zag van zijn ploeg; “Een zalig begin, daar teken je van tevoren voor” is Rohling trots op zijn ploeg.

Die ploeg was er volgens de oefenmeester klaar voor, iets wat ook werd waargemaakt. Het publiek werd niet vermaakt, maar kreeg wel vijf doelpunten gepresenteerd op de koude zondagmiddag. Via Jild Wardenaar kwam de Schagense formatie op voorsprong. Bij de 2-0 was Nick Verboven de doelpuntenmaker. Een perfect uitgespeelde aanval zorgde ervoor dat de marge verdubbeld werd. De 2-0 bleek ook de ruststand in het treffen met Nieuwe Niedorp.

Bij de 3-0 was het opnieuw Jild Wardenaar die doel trof. Wardenaar vond het nog niet genoeg, want in het restant van de wedstrijd wist hij nog een doelpunt te maken wat resulteerde in een 4-0 voorsprong. Het slotakkoord was voor Nick Verboven die de 5-0 eindstand een feit maakte.

Voor Jild Wardenaar werd het een mooie middag. Met drie doelpunten schroefde hij zijn totaal op naar acht competitietreffers. Vorig seizoen wist hij zestien treffers te maken, nu zit hij op de helft van dat aantal. Een mooi aantal dus voor de productieve speler.

Duidelijk overwicht

Nieuwe Niedorp kan, als ze in goede doen zijn, een lastige tegenstander zijn voor tegenstanders. Vandaag was het niet het geval. Tegen Nieuwe Niedorp, dat vrij weinig had in te brengen, had Schagen een duidelijk overwicht. “Honderd procent verdient” blikt Ivo Rohling terug op de 5-0 zege die wellicht hoger had kunnen uitvallen, “We hadden meer kunnen scoren, maar ik ben zeer tevreden met deze overwinning”

Voor Rohling is het zijn laatste seizoen bij Schagen. “Terugkijkend op anderhalf jaar zijn we een echt team geworden, en leveren de spelers veel inzet” aldus de coach die op een goede manier wil afsluiten bij de vierdeklasser: “Als wij in het linkerrijtje komen, bij de subtop, dan heb ik een goed gevoel” aldus de coach die volgend seizoen de scepter zwaait bij de club waar zijn trainersloopbaan begon, VIOS W.