HOOGKARSPEL - 'Breaking news' in het Hoogkarspelse voetbal hedenavond toen bekend werd dat Spirit '30 en ZVV De Landbouw met ingang van komend seizoen gaan samen werken. ZVV De Landbouw is al 35 jaar een begrip in het Westfriese zaalvoetbal, en Spirit '30 timmert op het veld behoorlijk aan de weg door verleden week nog te promoveren naar de tweede klasse. Beide verenigingen verwachten samen ook het zaalvoetbal sterker te maken en gaan komend seizoen onder de naam ZVV Spirit '30 verder.

Op de website van SC Spirit '30 valt te lezen:

Beide verenigingen bundelen de krachten om samen, met ingang van het seizoen 2018/2019, te gaan zaalvoetballen onder de naam ZVV Spirit ’30. De besturen van beide clubs zijn het er absoluut over eens dat het zaalvoetbal in Hoogkarspel hierdoor zal groeien. Voor het komende seizoen gaat ZVV Spirit ’30 met maar liefst 10 teams van start waaronder jeugd-, heren- en damesteams.

Spirit draagt het zaalvoetbal een warm hart toe. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd ook in de zaal kunnen spelen. Vaker voetballen en meer wedstrijden spelen is voor jonge spelertjes heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Zeker nu het straatvoetbal meer en meer aan het verdwijnen is. Tevens spelen zij met minder spelers dan op het veld en is de ruimte kleiner. Dit zorgt er voor dat de jonge voetballers, meisjes en jongens, vaker en sneller moeten handelen. Spelers leren dan beter voetballen op verschillende ondergronden en onder verschillende omstandigheden. Hierdoor ontwikkelt een jeugdspeler zich nog breder en meer divers binnen Spirit. Zaalvoetbal is dus leuk, spectaculair en goed voor je vaardigheden. En dat kan bij de prachtige jeugdcompetitie op zaterdags in Sporthal De Sluis (thuisbasis).

Zaalvoetbal past ook binnen onze plannen voor de verbetering van de Spirit-opleiding én het bredere jeugdvoetbal. Veel topspelers uit topcompetities in Europa zijn hun carrière begonnen in de zaal. Drie voorbeelden zijn Messi, Ronaldo en Neymar.

Met de kennis en ervaring van ZVV de Landbouw (opgericht in 1983) kunnen we dit bij Spirit inpassen in de jeugdopleiding en verder uitbouwen. De zaalcommissie zal het komend seizoen worden bemand door Olaf Jong (wedstrijdsecretaris), Anne Voorn (dames zaken), Niels Jong (algemene zaken) en Sjors Bakker (algemene zaken).

Een goede ontwikkeling voor de zaalvoetbal in Hoogkarspel en voor het voetbal in het algemeen. Wil je ook zaalvoetballen bij Spirit? Meld je dan aan via het volgende e-mail adres: zaalvoetbal@spirit30.nl