OBDAM - Atletiekvereniging ARO’88 rekent er vooralsnog op, dat de Runnersworld-Polderloop op de eerste zondag van maart kan doorgaan. Een goed plan voor het nieuwe jaar: meedoen, hetzij met de wandeltocht (10 km), hetzij met een van de hardloopafstanden, misschien samen met familie of vriend(-inn)en. Heerlijk sportief bezig zijn in de buitenlucht, de elementen trotseren, met daarbij een heleboel gezelligheid. Datum: zondag 6 maart 2022.


De Runnersworld-Polderloop van ARO’88 is leuk voor jong en oud, voor ervaren en beginnende hardlopers en voor wandelaars. Kinderen t/m 9 jaar kunnen meedoen aan de 1 km-loop, kinderen/ jongeren van 10 t/m 15 jaar aan de 3 km. Voor lopers van 16 jaar en ouder zijn er een 5 km- en een 10 km-loop.

Alle deelnemers, zowel hardlopers als wandelaars, gaan met een leuke herinnering naar huis; voor de snelste hardlopers in elke categorie zijn er mooie prijzen te winnen. Bovendien verloten we een taart onder de gezinnen die met minimaal 3 gezinsleden meedoen aan een van de hardloopwedstrijden.

Inschrijving, start en finish op en bij het sportcomplex van Victoria in Obdam, ingang tegenover het station.

Start 1 en 3 km: 10.00u

Start 5 km: 10.30u

Start 10 km: 11.15u

Start wandelaars:

tussen 9.00u en 10.30u.

Inschrijven voor de hardloopwedstrijden is mogelijk via www.inschrijven.nl, maar ook ter plekke op de dag zelf (met contante betaling).

Inschrijfgeld voor de jeugd t/m 15 jaar €3, vanaf 16 jaar €7. Onder de voorinschrijvers verloten we een aantal mooie planten. Wandelaars kunnen alleen op de dag zelf inschrijven en betalen €6 (incl. koffie/thee bij rustpunt halverwege). Kinderen t/m 12 jaar wandelen gratis mee.

"Wil je beginnen of ben je net begonnen met hardlopen, maar nog geen lid van een loopgroep? Zodra gewone trainingen weer toegestaan zijn, ben je welkom om een paar keer vrijblijvend mee te trainen met onze loopgroep op het sportcomplex in Obdam. Een training houdt veel meer in, dan zomaar rondjes lopen. Met allerlei gerichte oefeningen werken we aan een goede houding, spiergebruik en evenwicht; bevorderlijk voor de loopprestaties, maar waardoor ook de kans op blessures vermindert. En bovendien is trainen in een groep zoveel gezelliger dan alleen…. "Trainingstijden volwassenen: dinsdag- en/of donderdagavond 19.30u– 20.45u. Zie voor andere activiteiten en alle verdere informatie, ook over de jeugdgroep, de site www.aro88.nl