OBDAM - Houd je van hardlopen of wandelen? Reserveer dan 6 maart in je agenda voor de Runnersworld-Polderloop van atletiekvereniging ARO’88 in Obdam.Zoals de (corona-)zaken er nu voorstaan, mogen we erop vertrouwen dat de Runnersworld-Polderloop op de eerste zondag van maart kan doorgaan. Eindelijk, het mag weer! Al heel wat lopers delen dat vertrouwen blijkbaar, want ze hebben zich al ingeschreven. Maar er is nog ruimte genoeg voor vele anderen.


De Runnersworld-Polderloop van ARO’88 is leuk voor jong en oud, voor ervaren en beginnende hardlopers (al of niet lid van een loopgroep/atletiekvereniging) en voor wandelaars. Je kunt kiezen voor de wandeltocht (10 km), of voor een van de hardloopafstanden (t/m 15 jaar 1 of 3 km, anderen 5 of 10 km). Heerlijk sportief bezig zijn in de buitenlucht, de elementen trotseren, met daarbij een heleboel gezelligheid, tijdens het lopen of na afloop.
Alle deelnemers, zowel hardlopers als wandelaars, gaan met een leuke herinnering naar huis; voor de snelste hardlopers in elke categorie zijn er mooie prijzen te winnen. Doe je met drie of meer personen uit één gezin mee aan een van de hardloopwedstrijden? Dan kun je meedingen naar een lekkere taart, die tijdens de prijsuitreiking wordt verloot.

Inschrijving, start en finish op en bij het sportcomplex van Victoria in Obdam, ingang tegenover het station.

Start 1 en 3 km: 10.00u
Start 5 km: 10.30u
Start 10 km: 11.15u
Start wandelaars: tussen 9.00u en 10.30u.

Inschrijven voor de hardloopwedstrijden is mogelijk via www.inschrijven.nl, maar ook ter plekke op de dag zelf (met contante betaling; pinbetaling niet mogelijk).

Inschrijfgeld voor de jeugd t/m 15 jaar €3, vanaf 16 jaar €7. Onder de voorinschrijvers verloten we een aantal mooie planten. Wandelaars kunnen alleen op de dag zelf inschrijven en betalen €6 (incl. koffie/thee bij rustpunt halverwege). Kinderen t/m 12 jaar wandelen gratis mee.

Raadpleeg voor verdere informatie, ook evt. wijzigingen onze site www.aro88.nl

Wil je gaan hardlopen of ben je er net mee begonnen, maar nog geen lid van een vereniging? Kom gerust een paar keer vrijblijvend meetrainen met onze loopgroep de Duurdouwers op het sportcomplex in Obdam. Je merkt dan, dat een training veel meer inhoudt, dan zomaar rondjes lopen. Met allerlei gerichte oefeningen werken we aan een goede houding, spiergebruik en evenwicht; je verbetert daarmee je looptechniek én vermindert de kans op blessures. En, ook van belang: trainen in een groep is veel gezelliger dan alleen!

Trainingstijden volwassenen: dinsdag- en/of donderdagavond 19.30u– 20.45u. Zie voor onze andere activiteiten en alle verdere informatie, ook over de jeugdgroep, onze site www.aro88.nl