REGIO – In de Derde Klasse A heeft Westfriezen aan het doelsaldo kunnen werken. De ploeg boekte in eigen huis een ruime zege. De Blokkers speelde gelijk. Een klasse lager won HSV Sport 1889, terwijl Always Forward bleef steken op een gelijkspel.

Westfriezen – Kleine Sluis 6-1
Tegen Kleine Sluis boekte Westfriezen een 6-1 overwinning. ‘Voor rust was het moeizaam, het was slordig aan de bal. Al zijn we niet echt in de problemen gekomen’, zei Patrick Huisman na afloop. Halverwege ging de ploeg door een rake penalty van Mitchel Gieltjes met 1-0 aan de leiding. ‘ Na rust was het beter en agressiever.’

Het was Gieltjes die de score verdubbelde. ‘Dan hoop je de score uit te breiden, maar zij scoorden’, vervolgde de coach. Vrij snel erna maakte Max Broers de 3-1. Danilo Apreda (2x) en Bart Jan de Graaf voerden de score verder op.

Grasshoppers – De Blokkers 1-1
Een kwartier voor tijd leek De Blokkers de zege te pakken in het uitduel tegen Grasshoppers. Vijf minuten voor tijd kwam de thuisploeg echter op gelijke hoogte. ‘Dat was balen, maar wel terecht’, stelde Constantijn Schouten.

Het was Mark de Wit die de score opende. ‘Toen kregen we ruimte om te counteren’, zag de coach. Uit het niets kwam een lange bal die tussen twee man bij de spits van Grasshoppers die vervolgens doel trof. ‘Uit 1-1 spelen, daar ben ik wel tevreden mee. Het is een bevestiging dat we ook in dit soort duels meekunnen.’

Always Forward – RKEDO 3-3
‘Na vorige week hadden we veel vertrouwen in het duel van vandaag. Echter wisten we het niveau van vorige week gewoonweg niet te halen’, zei Yotti Papamelodias. In eigen huis speelde Always Forward met 3-3 gelijk tegen RKEDO.

Tot twee keer toe kwam RKEDO op voorsprong. Via Cemil Zaal en Timo Polsma kwam de Hoornse ploeg beide keren terug. ‘Natuurlijk is het positief dat we na twee keer achterstand veerkracht toonden. Maar als je met nog vijftien minuten 3-2 voor komt (doelpunt Cemil Zaal, red.) moet je die drie punten binnenhalen’, vervolgde Papamelodias. ‘We hebben onszelf nu tekort gedaan.’

HSV Sport 1889 – De Valken 3-2
Tegen De Valken boekte HSV Sport 1889 een 3-2 overwinning. Het was Nando van Drimmelen die met twee doelpunten voor een 2-0 voorsprong zorgde. ‘In de eerste helft waren wij meer in balbezit, maar de kansen werden gecreëerd door verschillende manieren van aanvallen van beide kanten’, aldus Stephan Kaaij.

In het tweede bedrijf kwam de Valken via twee rake afstandsschoten weer op gelijke hoogte. ‘Zij wilden door drukken, maar wij waren gelukkig bijtijds bij de les en konden uiteindelijk weer de vrije man vinden.’ Via Jari Switser pakte HSV Sport de volle buit.