HOORN - Zwaluwen '30 heeft zich ten koste van Reiger Boys geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB-districtsbeker. Het duel tussen de Hoornse tweedeklasser en de Heerhugowaardse derdeklasser bleef lang spannend en moest uiteindelijk beslist worden door strafschoppen. Hierin was de thuisploeg nauwkeuriger.

Reiger Boys-trainer Tom Boukes baalde flink na afloop, maar de trots overwon. "Zonde, maar we hebben laten zien wij prima meekunnen met een ploeg die een klasse hoger speelt, dus dat biedt vertrouwen voor de rest van de competitie." De Heerhugowaarders kwamen inderdaad goed voor de dag in Hoorn en kenden een droomstart toen Daan Prins al binnen vijf minuten met een mooie volley de bal achter keeper Droomers schoot. De thuisploeg had hierna moeite om een bres te slaan in het hechte en compacte verdedingsblok van Reiger Boys. De formatie van trainer Richard Bulterman moest het voornamelijk hebben van schoten uit de tweede lijn en enkele vrije trappen, maar bij pogingen van o.a. Jorg Ooievaar stond keeper Tim van der Hulst paraat.

Ook na de rust bleef het duel lang spannend al waren de kansen schaars. Bulterman greep daarom in met enkele aanvallende wissels en uiteindelijk hadden die effect. Met nog twintig minuten op de klok wist invaller Diovaris Balentina een voorzet tegen de touwen koppen. Met veel strijd en passie gingen beide ploegen hierna nog voor de winst, maar de 1-1 bleef op het scorebord staan.

In de strafschoppenserie die volgde bleek Zwaluwen '30 feilloos waar Vodde en Van Dekken namens Reiger Boys de bal niet in het doel kregen (4-2).