BLOKKER - In de Derde Klasse A hebben De Blokkers en Westfriezen zondag onder stormachtige omstandigheden de punten gedeeld. Voor de thuisploeg was het de eerste wedstrijd van het seizoen aangezien het duel van vorige week tegen Winkel werd uitgesteld. Westfriezen pakte net als een week eerder een punt, en wacht nog op de eerste zege.

Onder deze moeilijke omstandigheden ging er veel mis op het veld, al had op basis van de tweede helft Westfriezen van trainer Patrick Huisman het meeste recht op de zege. Vlak voor de rust was de ploeg op achterstand gekomen door een fortuinlijk doelpunt van Jim Nelen. Na de gelijkmaker van Danilo Apreda, een kwartier na de rust, kregen de gasten de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zelfs tegen tien man, Fehnis van De Blokkers zag tien minuten voor tijd rood, kreeg men het vizier niet op scherp en moesten beide ploegen vrede hebben met 1-1.

Een klasse lager, in 4B, pakte HSV Sport de volle buit door met 1-2 te zegevieren bij RKEDO. Westerink en Bruinsma zorgden voor de doelpunten.