MEDEMBLIK - Van 10 tot en met 12 juni 2022 vindt in Medemblik de High Performance Regatta plaats. Dit is een nieuw jaarlijks terugkerend internationaal zeilevenement. De provincie Noord-Holland sponsort het evenement.


Gedeputeerde Ilse Zaal: “Ik verwacht dat de vernieuwde Regatta Medemblik bijdraagt aan de ambitie van de Noord-Hollandse IJsselmeerkust om topsportlocatie voor de wedstrijdwatersport te blijven. Bovendien is de High Performance Regatta Medemblik een goede promotie voor de wedstrijdwatersport in en aan het IJsselmeer.”

De organisatie van het evenement is in handen van Sailservice. Organisatoren Arjen Rahusen (voorzitter) en Alex Hoeve (Race Officer) hebben er alle vertrouwen in dat het evenement de komende jaren zal uitgroeien tot een internationaal aansprekend evenement. Zij zaten samen jarenlang in de organisatiecommissie zaten van de vermaarde Spa/Delta Lloyd Regatta

High Performance zeilen is niet meer weg te denken uit de hedendaagse wedstrijdzeilsport. Met aansprekende evenementen als de America’s Cup, de Extreme 40 en de Volvo Ocean Race heeft deze spectaculaire vorm van zeilen de toekomst. Met de uitstekende faciliteiten die Medemblik en het IJsselmeer de zeilers bieden heeft de High Performance Regatta alle ingrediënten in handen om de high performance zeilers een mooi evenement te bieden.

Aanmoedigen vanaf de kant

De High Performance Regatta staat open voor de volgende klassen 29er, 49er, 49erFX, KiteFoil, Nacra15, Nacra17, WASZP en WindFoil. Race Officer Alex Hoeve stelt dat dat de High Performance Regatta de omstandigheden en voorwaarden voor de zeilers centraal zal stellen: “Het moet voor de zeilers een genot zijn om naar Medemblik te komen en te weten dat je je nergens zorgen om moet maken. Goede organisatie op de wal en het water moeten top zijn. Gelukkig hebben wij veel ervaring in Medemblik. Met de steun van de gemeente Medemblik, de provincie Noord-Holland en het Regatta Center Medemblik hebben wij een goede basis. En, het is voor het publiek goed te volgen vanaf de kant.”