VELDHOVEN - Bij het debuut in de Derde Divisie heeft Hollandia bijna een uur lang stand gehouden op bezoek bij UNA. Een makkelijk gegeven strafschop zorgde uiteindelijk toch nog voor een grote nederlaag voor de Hoornse formatie.

Tot de 56e minuut leek er niet zoveel aan de hand voor Hollandia dat leunde op een vijfmans-verdediging. De ploeg van trainer Anand Jagdewsing gaf nauwelijks wat weg en kwam, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer in het spel zonder zich daarbij grote kansen te verschaffen.

Een controversieel moment na rust zorgde uiteindelijk voor de ommekeer. Scheidsrechter Te Kloeze wees naar de stip toen Marijn Ploem licht contact maakte met de snelle Louisben Jagt. Keeper Brian van der Werff keerde de strafschop van Mart van de gevel, maar had geen antwoord op diens rebound. Deze klap kwam Hollandia niet meer te boven en al helemaal niet toen teun Willems een kwartier voor tijd de score verdubbelde. In blessuretijd werd het nog erger en kon Van de Gevel zijn tweede van de middag maken: 3-0.