HOORN - In mei starten weer verschillende sporten om uit te proberen. Variërend van bergbeklimmen tot atletiek en van bootcamp tot zwemmend redden. Het is bedoeld voor kinderen vanaf groep 5 van het basisonderwijs uit Hoorn, Blokker en Zwaag. Zij kunnen zich inschrijven voor de Jeugdsportpas via de website www.sportpas.nl/hoorn.

De jeugdsportpas is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met diverse sporten. Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn zorgt in samenwerking met diverse sportaanbieders voor een gevarieerd sportaanbod. Kinderen kunnen drie keer per jaar meedoen aan kennismakingscursussen van de Jeugdsportpas bij ruim veertig sportaanbieders in de gemeente Hoorn.

Aanmelden via een account
Kinderen kunnen zich inschrijven voor een kennismakingscursus nadat ze een account op de website hebben aangemaakt. Kinderen die een account hebben aangemaakt voor hun deelname aan de Nationale Sportweek, de Hoornse Zomerspelen of van de Jeugdsportpas kunnen dit account gebruiken. Een kennismakingscursus duurt zes weken en kost eenmalig 10 euro.

Meer informatie
Op de website www.sportpas.nl/hoorn staat het aanbod aan activiteiten vermeld. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn per mail via sportopbouwwerk@hoorn.nl of telefonisch 0229-252200.