HOORN – Korfbalvereniging ADOS en Pieter Schaap zijn ook volgend seizoen aan elkaar verbonden. Ook Hielko Bollen, coach van het tweede team, blijft volgend seizoen actief bij de Hoornse club.

Pieter Schaap nam afgelopen zomer het stokje over van Erwin Schneiders. Onder zijn leiding staat ADOS halverwege het veldseizoen op de zesde plaats, terwijl het komende zaterdag een beslissingsduel speelt waarin het zich kan handhaven in de eerste klasse van de veldcompetitie. ,,Ik heb niet het gevoel dat wat er in deze groep zit er ook echt is uitgehaald” vertelt Pieter Schaap. ,,Ik ben benieuwd hoe zij zich profileren naar volgend jaar toe nu ze door hebben hoe ik wil dat ze gaan spelen”. Het belangrijkste om door te gaan is het plezier. ,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Dat is de grootste drijfveer”.

Tweede elftal
Ook Hielko Bollen gaat na de zomer door bij ADOS. In de zaal eindigde het tweede team in de reserve tweede klasse als zevende. Op het veld, waarin het in de reserve derde klasse uitkomt, staat de ploeg zesde. Die competitie wordt op zaterdag 31 maart hervat met een uitwedstrijd tegen het derde team van DOS uit Westbroek.