HOORN/SPANBROEK – Afgelopen zondagmiddag wist Hollandia op eigen veld de tweede periodetitel te pakken. Tegen SDO was de eindstand bij rust al bereikt. Voor stadsgenoot HSV Sport was het een mindere zondag. In de topper tegen VVS’46 verloor het een doelpuntrijk duel.

Hollandia – SDO 2-0
Dankzij doelpunten van Sonny Pronk en Mark Zwagerman boekte Hollandia een 2-0 overwinning op SDO waardoor het de tweede periodetitel pakte en dus zeker is van deelname aan de nacompetitie voor promotie. “In de eerste helft speelden we redelijk en hadden we na de 2-0 nog kansen om de score uit te bouwen.” zei Charles van Altena na afloop.

Na rust voerde SDO de druk op. “Bij ons ontstond er wat twijfel en angst waardoor de linies meer uit elkaar gingen”, vervolgde de coach die zijn ploeg de 2-0 over de streep zag trekken en dus ook de nul te houden. “Dit is een hele knappe prestatie en we hebben terecht de tweede periodetitel gepakt.”

Door de overwinning is de Hoornse ploeg zeker van het ‘toetje’ waardoor het vanaf zondag 3 juni mag meestrijden voor een plek in de derde divisie. Van Altena: “We moeten er voor zorgen dat we heel scherp aan de start van de nacompetitie staan. We zullen de vorm en het vertrouwen moeten behouden.”

VVS’46 – HSV Sport 1889 2-1
Nadat er vorige week met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Kwiek’78 ging HSV Sport 1889 afgelopen zondagmiddag met 2-1 onderuit bij directe concurrent VVS’46. “De eerste helft was voor VVS dat veel druk zette.” aldus Ricardo Pengel.

Nadat Nick Hiemstra in de zevende minuut op aangeven van Stefan Dol wist te scoren sloeg in de laatste tien minuten voor rust de vermoeidheid toe bij de ploeg uit Spanbroek waardoor HSV Sport beter in de wedstrijd kwam. Het resulteerde vlak voor rust in de 1-1 van Nicolai Groot. “Wij begonnen na rust goed en hadden ook de overhand. Er waren een paar kansen over en weer maar in de laatste vijftien minuten ging VVS’ 46 er vol voor”, vervolgde Pengel. Uiteindelijk besliste Stefan Dol de wedstrijd op individuele klasse met een individuele actie, 2-1. “Nu weten wij in ieder geval dat we alles moeten winnen als we kampioen willen worden.”