HEERHUGOWAARD - HV/Veerhuys, koploper van de 1e Divisie A, heeft vrijdagavond een overtuigende zege weten te behalen op FC Marléne 2. De ploeg van trainer/coach Peter van der Slikke was de gehele wedstrijd de betere ploeg al bood de thuisploeg in de eerste helft nog wat weerstand.

Al in de derde minuut namen de gasten een voorsprong nadat Max Boukens in stelling was gebracht dor Younes Darri. Na een fraaie tegentreffer van Ezra Rhebok kon Boukens opnieuw scoren en even later de bal afgeven op Mark Zwagerman die voor de 1-3 zorgde. Marlène vond nog eenmaal de aansluiting via Kevin van Londen, maar twee keer balverlies van de thuisploeg in de slotminuut van de eerste helft leverden net zoveel treffers op. Veerhuys profiteerde snel en optimaal via Darri en de derde van de avond voor Boukens.

De Hoornse formatie kon vervolgens in de tweede helft de wedstrijd rustig uit spelen. Een rake vrije trap van Darri, en treffers van Zwagerman en nogmaals Darri leverde uiteindelijk een 2-8 eindstand op. En daar was Van der Slikke dan ook best over te spreken. 'Hier staat een zeer tevreden coach. Ik heb de jongens dan ook net een compliment gegeven in de kleedkamer want wij hebben hier een uitstekend resultaat neer gezet'. Hoewel de coach van Marlène de nederlaag vooral weet aan slordig balverlies van zijn team roemde de Hoornse coach vooral zijn eigen ploeg. 'De cijfers liegen niet, 2-8, en daar zaten enkele fraaie goals tussen. We weten waar we naar toe willen en dat is het kampioenschap en dan is dit een mooie opsteker.'

Die opsteker wil men volgende week graag een vervolg geven als de nummer drie in de stand, Leekter Eagles op bezoek komt naar Hoorn.