HOORN – De start van de tweede competitiehelft is voor Hollandia vervelend begonnen. De Hoornse ploeg begon uitstekend, maar zag de voorsprong in rook opgaan. De meeste teleurstelling zal er echter zijn over het feit dat het duel, bij een 2-4 tussenstand, werd gestaakt.

Hollandia trad aan zonder een zevental spelers. In de openingsfase zag het er echter niet naar uit dat de ploeg gehavend aan de aftrap verscheen. De beginfase was namelijk voor de Hoornse formatie, dat een overwicht had. Na twaalf minuten leidde het tot de 1-0. Na een halve redding van AFC'34 doelman Remco Koelman kon Barry Rageh de rebound binnen tikken. Ook na de openingstreffer was het de thuisploeg dat de betere kansen had. Zo moest de Alkmaarse sluitpost tot tweemaal toe redding brengen. Op de kopbal van Bob Ooievaar, na een keurige voorzet van Raoul Conrad, was Koelman kansloos waardoor de 2-0 een feit was. Toch was de 2-0 ook een keerpunt in de wedstrijd.

Persoonlijke fouten
“De eerste helft had twee gezichten” erkende coach Siem Klerk na afloop. “We waren onzorgvuldig in balbezit, en gaven hen de unieke kans om langszij te komen”. AFC’34 kwam via Joshua Souisay ook langszij, waardoor de spanning volledig terug was. “Het is wel een luxe tegen de nummer drie” doelt de oefenmeester op de ruststand. “Daarna doen persoonlijke fouten ons de das om”. Door die fouten wisten de bezoekers na rust de wedstrijd namelijk volledig om te buigen. Tot drie keer toe wist Verdi Sambo te scoren, en de tussenstand zo op 2-4 te brengen. Het was ook de laatste gebeurtenis voordat het opstootje tot stand kwam. “Ik zag zomaar wisselspelers en andere spelers het veld oplopen” blikte Klerk terug op het incident. “Tegenslagen waardoor je op achterstand komt zijn te verwerken, als je de wedstrijd maar op een nette manier kan afsluiten, maar dat is nu niet het geval”.

De wedstrijd die onder een ontspannen sfeer werd afgewerkt, sloeg volledig om. Beiden ploegen kregen het met elkaar aan de stok, waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan het duel staken. “Ik zag een hoop agressie bij spelers waar ik het totaal niet van had verwacht. Het kwam van beiden kanten, uiteindelijk heeft iedereen er last van” vervolgt Klerk. “Het was daarvoor een leuk duel dat alle kanten op kon”.

Hollandia: de Klerk. Zeinstra, Lai, van de Heuvel, Schoenmaker. Gongbeh, Mohammed, Biezen, Conrad. Rageh, Ooievaar

AFC’34: Koelman. Ibink, Beemsterboer, Brommer, Katan (Bijvoet/64). Hartman, Bouman, Orhangazi. Jongejan, Sambo, Souisay.