OPPERDOES – Na twaalf wedstrijden zonder overwinning zou je verwachten dat er een geweldige feeststemming zou zijn bij de mannen van Opperdoes, maar de manier waarop Hellas Sport zich gedroeg na de rode kaart en de nederlaag zorgde voor een vervelende nasmaak, zo ook bij aanvoerder Frank Boersma.

Opperdoes kent een uiterst moeizaam seizoen. Na twaalf wedstrijden had de ploeg slechts één punt verzameld. Op 15 oktober speelde de ploeg 1-1 bij Overbos. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was van groot belang aangezien tegenstander Hellas Sport met negen punten voorsprong een plaats hoger stond in de zaterdag tweede klasse A.

Onsportief
Frank Boersma kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. “Uiteraard ben ik erg blij dat we zo op de valreep voor de winterstop eindelijk de drie punten pakken. Aan de andere kant is het erg jammer dat een aantal spelers van Hellas Sport gedrag vertoonde wat absoluut niet op het voetbalveld thuis hoort” aldus de aanvoerder van Opperdoes die hier ook een voorbeeld van heeft: “Schelden en verwensingen met ziektes, spugen in het gezicht van onze zeventien jarige voorstopper en de cornervlag kapot trappen na het ontvangen van een rode kaart” aldus Boersma die gelukkig snel kan kijken naar het bepaalde resultaat: “Wij waren na de wedstrijd erg blij dat we de zwaar bevochten overwinning over de streep konden trekken.

In de eerste helft kwamen beiden ploegen niet tot scoren. In de tweede helft moest Hellas Sport met tien man verder na een rode kaart. De thuisploeg van coach Volkert Jan Putting kon hier van profiteren door halverwege het tweede bedrijf de score te openen. Een fraai opgezette aanval door Gert-Jan Klopper en Marijn Putting werd koelbloedig afgerond door Tamo Karpetian.

Weinig geloof in goede afloop
Ondanks de overwinning blijft de ploeg realistisch, zo ook aanvoerder Frank Boersma: “Om eerlijk te zijn gaan we met het gevoel de winterstop in dat we dit seizoen gaan degraderen. Na het vertrekken van een aantal spelers na het behalen van het kampioenschap wisten we dat dit een onmogelijke opgave ging worden. Heel stiekem hopen we dat we na de winterstop het geluk aan onze zijde zullen hebben en met de terugkeer van Niek Sijm genoeg punten gaan pakken om een nacompetitie ticket te veroveren” aldus Boersma die weet dat het in de tweede klasse moeilijk is met een smalle selectie: “Echter moeten we met onze smalle selectie strijden tegen teams die hun spelers betalen of tegen bijvoorbeeld een vereniging zoals WV-HEDW die meer leden dan Opperdoes aan inwoners heeft”.

Waar Opperdoes zich gelukkig mee mag prijzen is de sfeer binnen de groep. Opperdoes zal er alles aan doen om coach Volkert Jan Putting een passend afscheid te geven. Maar eerst mag de ploeg genieten van de winterstop.