HOOGWOUD - Grasshoppers is over rivaal VVS '46 opgeklommen naar de vijfde plaats van de derde klasse. De formatie van trainer Edwin Keizer deed dat door de onderlinge derby met het kleinst mogelijke verschil te winnen: 1-0.

Of de zege verdiend bleek, was een tweede, want het was vooral VVS '46 dat het balbezit had, maar negentig minuten stuitte op de onverzettelijkheid van de thuisploeg. Hierdoor kon het ruim opgekomen publiek genieten van een derby zoals een derby hoort te zijn.

De enige goal van de wedstrijd viel al na tien minuten toen Erwin Mol de bal achter keeper Koomen kopte. In het vervolg van de wedstrijd gebeurde er van alles met diverse scrimmages, knappe reddingen van de keepers en ballen op het aluminium of van de lijn gekeerd, waardoor de toeschouwers volop mee konden leven.

Met name in de slotafse was het nog meerdere malen hachelijk voor het doel van Sven Geschiere, die ondermeer een keer gered werd door ploeggenoot Ryan Lub, die een vrije trap van Stefan Dol van de lijn haalde. De doelman redde zelf nog knap op een inzet van Mike Groot. Dat de Spanbroekers van trainer Marco Boots op basis van de kansen en het balbezit recht hadden op een punt daar had men in Hoogwoud geen boodschap aan en Grasshoppers bleef dan ook met hangen en wurgen overeind.

VVS '46 gaat zodoende de winterstop in met drie nederlagen op rij, alwaar Grasshoppers komende zondag nog in actie komt als men op bezoek gaat bij Hollandia T.

Foto's: Cees Verhage Fotografie