ARNHEM - De vrouwen van De Blokkers zijn de competitie in de 1e Klasse gestart met een nederlaag. Op bezoek bij VDZ in Arnhem ging de ploeg van trainer/coach Luc Ebbeling met 2-0 onderuit. 'Onnodig', aldus de trainer.

Volgens Ebbeling was het een wedstrijd met twee gezichten waarin De Blokkers voor de rust een sterke indruk maakte. 'Wij speelden de eerste helft uitstekend en hebben VDZ geen moment in hun spel laten komen. Met veel druk op de bal, en prima combinerend leverde ons dat zeker vier goede mogelijkheden op.'

De tweede helft was echter een groot contrast met eerste bedrijf want nu was het juist De Blokkers dat niet meer in hun spel kwam. 'In de opbouw maakte we ineens teveel foute keuzes en dat leverde onrust op. Door een eigen goal en een fout in de verdediging leverde dit een onnodige 2-0 nederlaag op. Een valse start, maar wel eentje met perspectief als ik naar de eerste helft kijk, want daar kunnen we absoluut mee verder.'