MEDEMBLIK - Na een teleurstelling van de afgelaste Medemblik Regatta, komt het zeilwater bij Medemblik weer in beweging: de 18de editie van de Open Dutch Sailing Championships 2020 kan doorgaan. Vanaf 10 juli kunnen deelnemers zich inschrijven voor de kampioenschappen, die plaatsvinden van 18 tot en met 20 september.

De watersporters hoeven niet langer 1.5 meter afstand van elkaar te houden op het water en ook voor het aantal bezoekers geldt niet langer een maximum. Of er net zoveel sporters kunnen deelnemen als vorig jaar is nog niet zeker. De organisatie is hierover nog in druk overleg met de gemeente. Naar verwachting kunnen zij in de loop van volgende week meer vertellen de hoeveelheid klassen die kunnen deelnemen aan het kampioenschap.

Eerder werd de Medemblik Regatta geannuleerd wegens corona, dit evenement vond online wel plaats.

"Wij zijn ontzettend blij dat we weer kunnen wedstrijdzeilen. Daar hebben we hard voor geknokt in onze gesprekken met de overheid en andere instanties, vertelt directeur Watersportverbond Arno van Gerven. "Dat het ONK door kan gaan is een mooie vrucht van die inspanning. Wij kijken er enorm naar uit de sport weer in volle glorie te kunnen ervaren en aanschouwen in Medemblik in september."