HOORN – In eigen huis heeft HV Veerhuys een forse nederlaag moeten incasseren. De spanning in het duel met FC Marlène was na zeven minuten al ver te zoeken. In de tweede helft konden de Heerhugowaarders verder uitlopen, 0-8.

Gezien het duel van eerder dit seizoen, toen HV Veerhuys met 3-5 won van Marlène, en de ranglijst zorgde voor de favorietenrol voor de Hoornse ploeg. Na zes minuten zal niemand meer hebben gedacht aan de ranglijst. FC Marlène stond toen al op een 0-4 voorsprong. ,,Wij waren vanaf het begin niet scherp” baalde Jorg Ooievaar na afloop.

Via Nigel Wijdenbosch, Stefan Dol, een eigen doelpunt en Jeroen Kossen kwam die ruime voorsprong tot stand. Het zorgde ervoor dat Veerhuys al na vijf minuten een vijfde veldspeler inbracht. Dat bleek echter geen succes, aangezien na Kossen ook Wijdenbosch van eigen helft kon scoren. Halverwege leek het duel al beslist in Heerhugowaards voordeel. Via Mark Zwagerman kreeg de thuisploeg wel kansen, maar telkens wist Peter Rozenbeek zijn doel schoon te houden.

Het zorgde ervoor dat Veerhuys na rust moesten hopen op een wonder. Maar het wilde niet lukken bij de ploeg van coach Antoine Gooyers. Zo werden passes over de zijlijn gewerkt, en bleven de grote kansen uit. ,,Zij speelden goed zaalvoetbal en overklaste ons” zag Ooievaar. ,,Zeker in de felheid. Maar ook in het spel. Bij ons kwam het er net niet uit. Het liep ook gewoon niet lekker”.

Door Cretier (intikker), Akaazoun (open doel) en Wijdenbosch (solo) kon de Waardse formatie uitlopen naar de 0-8 overwinning. Het zat er voor Veerhuys niet in. ,,Zeker waar” zucht Ooievaar, die beseft dat er nog geen man overboord is bij zijn ploeg. ,,Precies, op naar de volgende wedstrijd”.