APELDOORN - Op het NK Indoor in Apeldoorn hebben Femke Bol en Lieke Klaver elkaar opnieuw naar grote hoogten gestuwd. De concurrenten, maar tevens vriendinnen, maakten de dienst uit op de 400 meter. Waar Klaver vorig jaar de nationale titel pakte ging deze nu naar Bol en zelfs in een Nederlands record. Daarachter wist Klaver met een nieuw persoonlijk record een Olympisch ticket te bemachtigen.


De 22-jarige Lieke Klaver is afkomstig uit Enkhuizen, en net als haar concurrente Femke Bol die komende week 21 wordt, brengt zij de laatste jaren voornamelijk door op Papendal. Aldaar maken de twee atleten elkaar sterker, zo bleek ook vandaag weer tijdens de finale van de 400 meter.

De uit Amersfoort afkomstige Bol is al weken in een uitstekende vorm en liep in vier van de vijf laatste races een Nederlands record. In januari verpulverde ze zelfs een 33 jaar oud record van Esther Goossens. Inmiddels is dit dus alweer bijgesteld en liep ze vandaag in Apeldoorn 50,64 en daarmee onttroonde ze Lieke Klaver als Nederlands kampioen. Ondanks dat had ook Klaver reden om te lachen. Met 51,21 liep zij naar het zilver in een persoonlijk record en verzekerde zij zich van een Olympisch ticket op die afstand.