ONDERDIJK – In de titelstrijd in de Vierde Klasse C zou het nog weleens op doelsaldo kunnen aankomen. Strandvogels wist wat het moest doen tegen het reeds gedegradeerde WMC. Na een 8-0 ruststand liep de ploeg in het tweede bedrijf verder uit, 18-0.

De overwinning die Strandvogels boekte was voor niemand een verrassing. De scheidsrechter noteerde een 18-0 eindstand, al waren de mensen langs de zijlijn eensgezind over het feit dat het 16-0 was geworden. De beslissing van de leidsman is echter leidend. Voor de ploeg uit Onderdijk waren de twee ‘bonustreffers’ met het oog op het doelsaldo meer dan welkom.

Mentale tik
Strandvogels had twintig minuten geduld nodig voordat de score werd geopend. De ploeg had daarbij wat pech bij twee schoten die respectievelijk op de lat en net naast eindigden. Aan de andere kant kwamen de gasten er enkele keren gevaarlijk uit. Dat Strandvogels door twee rake kopballen van Tim Broersen (in de eerste helft viermaal trefzeker) en Mitch Hofland op in twee minuten tijd op 2-0 kwam was een mentale tik voor WMC. De ploeg bleek die niet meer te boven te komen. In rap tempo liep de gastheer uit en in blessuretijd werd de ruststand op 8-0 bepaald. Daarbij was de zevende treffer van Dawid Zerek, gekruld schot in de verre hoek, de fraaiste.

Dubbele cijfers
Na tien minuten werd WMC doelman Joel Gonzalez, die meerdere keren knap redding had gebracht, weer gepasseerd. Hoewel Strandvogels na de 9-0 het doelsaldo verder opvijzelde, bleef WMC met man en macht verdedigen en speelde het sportief de wedstrijd uit. Op drie spelers na, die in het laatste kwartier het bijltje er bij neergooiden. Strandvogels profiteerde er onvoldoende van, want in overtal werd er nog maar driemaal gescoord. Met iets meer precisie had de twintig kunnen worden gehaald.

Strandvogels - WMC 18-0 (8-0)

Doelpunten Strandvogels: Tim Broersen (4), Dawid Zerek (3), Mitch Hofland (3), Bryan Broedersz (3), Jordy Weel (2), Daan Woudenberg, Jeroen Mol en Gerald Broedersz