MONNICKENDAM - Twintig minuten lang heeft Zwaluwen '30 mogen hopen op een goed resultaat in Monnickendam nadat Joost Feld de 1-1 liet aantekenen. De Hoornse formatie werd nadien echter op alle fronten afgetroefd door de ploeg van trainer Ab Persijn, en ging in een ware doelpuntenshow onderuit.

De eerste goal was gelijk een waarschuwing voor Zwaluwen toen Tom Pruim, volledig vrijstaand kon scoren op aangeven van Kid Ronday. Na de gelijkmaker van Feld duurde het echter maar drie minuten voordat ook Ronday op het scoreformulier stond. Nog voor de rust betekende een afstandsschot van Donny Reugebrink de 3-1.

In de tweede helft werd het duel vervolgens binnen een kwartier beslist door treffers van Marc Root en Jesse Braspenning. Pieter Koopman wist namens Zwaluwen '30 nog twee maal te scoren, maar aangezien ook Ronday en Reugebrink hun tweede treffer maakten was de 7-3 eindstand een feit.