HOORN - Toen Hollandia kort na rust op een 3-0 voorsprong kwam leek een grote zege in de maak. Opmerkelijk genoeg kwam Alcides, dat kort daarna met tien man kwam te staan na een rode kaart, toch nog terug in de wedstrijd. Desondanks wist Hollandia met 3-2 de zege over de streep te trekken waardoor men bovenin de hoofdklasse blijft meedraaien.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Hoornse formatie van trainer Anand Jagdewsing. Mukthar Suleiman had de thuisploeg na ruim tien minuten op voorsprong gebracht en op slag van rust wist Sven Deen koppend deze stand te verdubbelen. Kort na de rust was het Bart Spil die op aangeven van Suleiman de wedstrijd leek te beslissen.

Opmerkelijk genoeg kwamen er bij Alcides ongekende krachten naar boven toen men even later met tien man kwam te staan. Binnen een kwartier kwamen de gasten via doelpunten van Kuiper en Komduur terug in de wedstrijd. Wat volgde was een twintigtal spannende minuten waarin Hollandia overeind bleef.