WERVERSHOOF - Op 24 september 2002, zal de eerste Westfriese Sportexperience plaatsvinden op sportpark Westrand in Wervershoof.

U kent de Westfriese Sportverkiezingen (27 jaar lang een begrip), maar ook hier gooide Corona roet in het eten. Maar zoals ook sporters met tegenslagen moeten omgaan, heeft de Westfriese Sportverkiezing de kans gegrepen om iets heel nieuws daarvoor in de plaats te zetten. Dus geen jaarlijkse verkiezing Westfriese sportman of sportvrouw van het jaar, maar op zaterdag 24 september nu een Westfriese Sportexperience voor de Westfriese jeugd.

Eventmanager Larry Schouten; “De Westfriese Sportexperience is een evenement dat we jaarlijks willen organiseren in een van de 7 Westfriese gemeentes. Dit jaar zijn we gast op sportpark “de Westrand” in Wervershoof. De gedachte is om de jeugd (nog) meer te stimuleren te bewegen en aan sport te gaan doen. Dit ook in de gedachte van de sportakkoorden, waarbij we de jeugd zo veel mogelijk willen enthousiasmeren voor sporten, aansluiten bij een vereniging en in een veilige omgeving. Verenigingen zorgen voor verbinding en samenhang in de maatschappij en dat is zeer belangrijk. Op deze sportexperience kunnen de jeugdige kinderen allerlei, en soms te gekke, sporten proberen en meedoen aan wedstrijdjes en uitdagingen”.

Vooraf worden alle basisscholen in West-Friesland via coaches, i.s.m. Team Sportservice West-Friesland en voor Hoorn, i.s.m. sportakkoord Hoorn, geïnformeerd over de Westfriese Sportexperience en uitgenodigd mee te doen. Schouten; “Hiervoor is een zgn. stempelkaart gemaakt voor elk kind. Er doen 16 Westfriese verenigingen mee en we laten de deelnemende vereniging zo veel als mogelijk zelf beslissen hoe zij zich die dag willen presenteren en hoe zij de deelnemers willen activeren met workshops, wedstrijdjes, demonstraties etc. Natuurlijk hopen we op de komst en aanwezigheid van een paar bekende Westfriese topsporters, maar er is geen nominatie of verkiezing deze dag. Wel hopen wij met de komst van o.a. een bekende freestyle voetballer en E-sporter de kinderen te laten genieten”.

Voor wat betreft sporten en gezondheid zullen er ook kraampjes staan met o.a. waterpunten en fruit en info over gezond sporten. Schouten; “Aangezien het de eerste keer is dat we dit organiseren hopen we vooral dat de jeugd enthousiast reageert en in groten getale komt en dat de deelnemende verenigingen hier mogelijk nieuw leden aan overhouden. Verder is het voor ons een uitdaging om dit evenement te doen laten groeien tot een bekend jaarlijks gebeuren op steeds een nieuwe sportlocatie in een van de 7 Westfriese gemeentes”.

Westrand in Wervershoof

De Westfriese Sportexperience vindt plaats op zaterdag 24 september 2022 en start om 11.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Iedereen is welkom, speciaal wordt er gericht op de
doelgroep 6 t/m 12 jaar, maar ook ouderen zijn welkom, entree is gratis.