WAALWIJK - AZ heeft zonder ook maar een moment te overtuigen toch drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. De ploeg van Pascal Jansen zegevierde zaterdagavond op bezoek bij RKC Waalwijk met 1-3.

In Brabant stelde AZ in de eerste helft zwaar teleur. Zonder de zieke aanvoerder Teun Koopmeiners, maar met Tijani Reijnders in de basis, kon men geen moment het spel maken. De thuisploeg, nog strijdend tegen degradatie, nam het initiatief en kreeg ook de beste kansen. al vroeg in de wedstrijd door Richard van der Venne op voor keeper Marco Bizot die nog net wist te redden. Dezelfde Van der Venne brengt even later AZ-huurling Thijs Oosting in stelling die met een fijn stiftje Bizot wel weet te verschalken. AZ heeft dan dus nog weinig laten zien, maar weet toch gelijk te maken als Calvin Stengs de bal bij Albert Gudmundsson bezorgt die handig wegdraait en afrondt.

Ook na de rust weet AZ het spel niet naar zich toe te trekken, maar wordt men wel in het zadel geholpen door de thuisploeg. Tahiri komt met een onzorgvuldige terugspeelbal die door tot dan onzichtbare Myron Boadu wordt opgepikt en achter Lamprou prikt. Kort daarna moet de thuisploeg ook nog verder met tien man na een worsteling tussen Sow en Letschert waarbij scheidsrechter Higler een trappende beweging van Sow constateert waar Letschert er met geel vanaf komt. AZ profiteert van de numerieke overheid als Stengs de 1-3 binnen schuift.

RKC Waalwijk - AZ 1-3 (1-1)
17. Oosting 1-0
28. Gudmundsson 1-1