HOORN - Op zondag 28 april a.s. zal er bij negen Noord-Hollandse padelverenigingen , een open Padeldag gehouden worden. Iedereen kan op deze dag gratis actief kennismaken met Padel.

Wat is Padel?

Deze racketsport is met name in Spanje mega populair en is daar sport nummer twee na voetbal. De laatste jaren maakt Padel ook in Europa, en zeker in Nederland, een grote ontwikkeling door. Padel is een snel in populariteit groeiende racketsport die de beste elementen van tennis en squash combineert. Twee dubbelteams spelen tegen elkaar op een half zo grote tennisbaan met een glazen wand eromheen waar de bal tegenaan gespeeld mag worden. Dit maakt padel tot een unieke en dynamische fun sport.

Eenvoudig te leren
Padel is zeer eenvoudig aan te leren. Het gebruik van het korte padelracket en de padelbal heb je binnen 5 minuten onder de knie. Na een korte uitleg van de spelregels ben je al klaar om een eerste wedstrijd te spelen. Het is daarmee een zeer laagdrempelige sport die zowel voor beginners als gevorderen heel aantrekkelijk is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tennis is er niet veel technische training nodig om toch te kunnen genieten van een leuke partij.

Open Padeldag
De open padeldag begint op alle verenigingen om 13.00 uur en vanaf dat moment kan iedereen gratis actief kennismaken met padel. Er zijn trainers en ervaren spelers aanwezig om iedereen kennis te laten maken met alle facetten van het spel. In Hoorn ben je van harte welkom bij Sportcentrum Hoorn aan de Holenweg 14a.

Voor meer info over de open dag of als je je op wilt geven voor een gratis kennismakings clinic, kijk op de website van Padel Hoorn www.padelhoorn.nl