HEERHUGOWAARD - In de zomer van 2018 werd het Nationaal Sportakkoord gesloten. Minister van Sport Bruno Bruins en vertegenwoordigers van NOC*NSF, sportbonden, gemeenten en tal van maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven zetten hun handtekening onder een plan. Samen willen zij de sport versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal benutten.


Ook in Heerhugowaard is men hier mee aan de slag gegaan. Een aantal maatschappelijke organisaties en sportverenigingen, waaronder KSV voetbal en KSV handbal, zijn rond de tafel gegaan om ambities en uitdagingen te bespreken. Dit heeft geresulteerd in een lokaal akkoord, ondersteund door de lokale sportformateur en de adviseur lokale sport.

Klankbordgroep
De ambities zijn vastgelegd in een aantal speerpunten, welke niet alleen afhankelijk zijn van budget, maar meer nog van de ‘eigen kracht’ van organisaties en hun vrijwilligers. Zodra het sportakkoord is ingediend, heeft de gemeente recht op een eenmalig uitvoeringsbudget, waar de klankbordgroep een adviserende functie heeft. KSV handbal en voetbal zijn twee van de verenigingen die zitting hebben in de klankbordgroep.

Ondertekening
Met de ondertekening van de intentieverklaring zijn we weer een stap dichter bij ons lokaal sportakkoord. Eind juni zal onder toezicht van de wethouder het sportakkoord formeel en in besloten kring ondertekend gaan worden. Hiervoor stellen KSV handbal en KSV voetbal sportpark De Kruising beschikbaar.


Fotobijschrift: Namens KSV handbal en voetbal ondertekent Jorien Weel de intentieverklaring, uit handen van de Co-formateur Bart Kwantes (Heerhugowaard Sport NV).