HOORN – Veel zegt de huidige ranglijst van de vierde klasse C niet. Het aantal gespeelde wedstrijden varieert immers van twaalf tot zestien wedstrijden. Doordat HSV Sport dertien duels heeft gespeeld weet het wel dat, wanneer het de inhaalduels wint, een ruime voorsprong heeft op de ploegen die nu nog beschouwd worden als ‘concurrent’.

Na dertien wedstrijden voert HSV Sport de ranglijst van de vierde klasse C aan. Die plaats nam de Hoornse ploeg over van de Valken die gelijk speelde. ,,Het heeft niet perse voor extra euforie gezorgd maar het geldt voor de groep vooral als een bevestiging dat we goed bezig zijn. We zijn ons ervan bewust dat de hoofdprijzen pas aan het einde van het seizoen verdeeld worden en dus blijven wij er vooral nuchter onder” vertelt Ricardo Pengel. Met veertien doelpunten is de spits een belangrijk wapen bij HSV Sport.

Vertekend
De ranglijst is vertekend, maar wanneer HSV Sport de inhaalduels wint dan gaat de ploeg met een ruime voorsprong aan kop. Alleen de Valken, de huidige nummer twee, heeft minder duels (12) gespeeld. Wie de echte concurrenten zijn voor de titel is vooralsnog lastig te voorspellen. ,,Dat is een lastige vraag aangezien de actuele stand inderdaad een vertekend beeld weergeeft. Puur gebaseerd op gevoel zeg ik dat VVS’46 en De Valken op dit moment onze grootste concurrenten zijn” vindt Pengel. ,,Wij hebben beide ploegen nog niet getroffen dus vind ik het heel moeilijk om in te schatten hoe sterk zij zijn. Puur gebaseerd op hoe zij tot nu toe hebben gepresteerd kun je ervan uitgaan dat we hun zeker in de gaten moeten houden. De Valken is nog ongeslagen en VVS’46 heeft een hele mooie serie neer weten te zetten met een hele duidelijke stijgende lijn” vervolgt de club topscoorder. ,,Daarnaast mag je een tegenstander als Always Forward en ook Strandvogels nog niet afschrijven. Forward draait de afgelopen weken wat minder maar hebben heel veel kwaliteit in de ploeg en Strandvogels, met uitzondering van vorige week, zijn ook bezig met een sterke serie”. Kortom, alles is nog mogelijk in de onvoorspelbare vierde klasse C.

Cruciaal
Komende zondag gaat HSV Sport op bezoek bij Strandvogels. Daarna volgen vier duels met ploegen uit het rechter rijtje. ,,De komende weken zullen cruciaal voor ons zijn aangezien er wat mij betreft geen makkelijke wedstrijden meer tussen zitten. De op papier mindere ploegen zullen er alles aan doen om een resultaat te behalen tegen de koploper van de ranglijst” aldus Pengel. Daarnaast speelt de Hoornse ploeg in zes duels tegen De Valken, VVS’46 en Kwiek’78. In de serie van zes wedstrijden treft het alledrie deze ploegen twee keer. ,,Dat is wat mij betreft best een zwaar programma. De komende weken zullen dus vooral in het teken staan van geconcentreerd blijven en beseffen dat er nog een lange weg te gaan is”.

Lastig en onvoorspelbaar
Komende zondag reist HSV Sport af naar de Sportlaan in Wervershoof voor het duel tegen Strandvogels. ,,Het is een lastige en onvoorspelbare tegenstander. De heenwedstrijd wonnen wij vrij gemakkelijk met 5-0. Echter begreep ik dat zij toen een aantal belangrijke spelers misten waardoor zij niet op volle oorlogssterkte waren” blikt Pengel terug. ,,Zij hebben een ploeg die het niet schroomt om de mouwen op te stropen en hebben met bijvoorbeeld Gerald en Bryan Broedersz twee ervaren spelers die met hun doelpunten wedstrijden kunnen beslissen. Daarnaast hebben zij sinds onze laatste ontmoeting een sterke serie neergezet en zullen zij zich willen revancheren na de nederlaag van vorige week” verwacht de aanvaller. Afgelopen weekend verloor Strandvogels met 5-3 bij RKEDO. ,,Ik verwacht dus dat het een lastig duel zal worden maar ik ben ervan overtuigd dat als wij met de juiste inzet en beleving spelen gewoon drie punten mee naar huis gaan nemen”.