NIBBIXWOUD - De topper in de 3e Klasse A tussen SEW en FC Medemblik heeft een overwinning opgeleverd voor de gasten. In een enerverend duel wist de ploeg van trainer/coach Stephan Kaaij met 2-4 te zegevieren.

Voorafgaand aan het duel stonden beide ploegn in punten gelijk al deed SEW daar een wedstrijd meer over. De kraker bood vanaf de eerste minuut spektakel met een hoofdrol voor Niels Koster. De snelle aanvaller van FC Medemblik was nog maar net hersteld van ziekte, maar had binnen twee minuten de bal al in het net liggen na een fout achterin bij SEW. De thuisploeg kwam echter binnen tien minuten terug toen Travis Reuser gelijk maakte op aangeven van aanvoerder Jeffrey Keizer. De gelijke stand was echter van korte duur want in de zestiende minuut zorgde Jurre Woudenberg voor een hoogtepunt door de bal stijlvol in de krusing te schieten: 1-2. Na die flitsende start zakte het niveau even wat in, en werd er voor rust niet meer gescoord.

In de tweede helft werd het weer net zo enerverend als in het eerste kwartier. Reuser zag eerst nog zijn tweede treffer afgekeurd worden wegens buitenspel, maar scoorde deze halverwege de tweede helft alsnog op aangeven van Mitch Rekveld.: 2-2. De winst ging echter naar de koploper omdat Koster een kwartier voor tijd zijn tweede van de middag en zijn dertiende van het seizoen waarna invaller Daan Glim in blessuretijd de eindstand op 2-4 bepaalde.