SPANBROEK - Op de allerlaatste speeldag van 2019 is KGB toch nog met een positief gevoel de winterstop ingegaan. De ploeg van trainer/coach Piet Wiersma wist mede dankzij een hattrick van Michael Helfensteijn met 1-4 te winnen van VVS'46, en deed zo de laatste plaats in 3A weer over aan De Blokkers.

Voor thuisploeg VVS '46 van trainer Larbi Loukou zal de kerstdis iets minder smaken, want de ploeg kende de laatste weken een mindere periode waardoor men de aansluiting met de top mist. Toch begon de thuisploeg niet eens zo onaardig tegen KGB, maar waar men slordig was met de kansen daar bleken de gasten dodelijk effectief. Met een individueel hoogstandje opende Helfensteijn al na een kwartier de score. Mick Koopman zorgde wel voor de gelijkmaker, maar kort voor de rust kopte Ricardo Smit de 1-2 tegen de touwen.

In de tweede helft mocht Stefan Dol zijn rentree maken bij VVS '46 na lang blessureleed. Men probeerde hiermee de druk te verhogen op het hardwerkende KGB, maar kreeg het deksel op de neus. Met twee goals binnen tien minuten besliste Helfensteijn namelijk het duel: 1-4