HOORN - Op 30 juni organiseren WSV Hoorn, Kanovereniging Flevo en Supspirit een kennismaking dag voor (toekomstige) watersporters met een beperking.

Er kan in zeilboten, kano’s en suppen gevaren worden. Ook nu al genieten mensen met een beperking volop van de watersport en deze dag is bedoeld om nog- niet- watersporters kennis te laten maken met verschillende vormen van deze sport.

Kanovereniging Flevo heeft al een G Team en bij WSV Hoorn wordt door de afdeling Sailability al 4 jaar met succes door mensen met een beperking gezeild. Bij de verenigingen staat veiligheid hoog in het vaandel en ook deze dag zullen de vrijwilligers er alles aan doen om een ieder veilig te laten sporten. Er zijn reddingsvesten en er is een tillift om de sporters (indien nodig) in en uit de boot te helpen. Twee begeleidingsboten zijn constant aanwezig om te zorgen dat op het water alles veilig verloopt.

Deze dag kunnen, zowel sporters met een fysieke, visuele, auditieve als ook met een verstandelijke beperking, komen sporten. Aanmelden is niet nodig. Gewoon langskomen en onder het motto “ LAAT JE HANDICAP ACHTER OP DE STEIGER ” het water op.

Plaats: WSV Hoorn Julianapark.
Tijd: vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur