HOORN – Stephan Kaaij staat ook volgend seizoen aan het roer bij HSV Sport 1889. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen, en daar komt dus een derde jaar bij. Kaaij: “Erg blij mee”

De trainers carrousel draait inmiddels al behoorlijk. Ook bij HSV Sport begonnen de gesprekken al snel. ”We zijn vroeg begonnen en hebben een aantal gesprekken gehad waarin we beide onze wensen hebben uitgesproken voor de toekomst. Binnen de afgesproken deadline zijn wij tot een akkoord gekomen zodat er duidelijkheid is voor beide partijen” vertelt Kaaij.

Keuzes maken is dagelijkse kost voor een coach. Het wel of niet verlengen van een contract is daar geen uitzondering van. “Na lang wikken en wegen heb ik een keuze gemaakt, wij hebben niet de mooiste accommodatie van de clubs in Hoorn, iets waar we met het slechte weer in Nederland veel last van hebben. Maar het is wel ons ‘thuis, en het is enorm gezellig bij de club” vertelt Stephan Kaaij. “De medewerkers van HSV doen er alles aan om het allemaal goed te laten verlopen”.

Weegschaal
Het ‘wikken en wegen’ betekent niet dat er twijfel was bij de oefenmeester. “Dat is een groot woord, je legt alles op een weegschaal en stelt jezelf daarbij wat kritische vragen. Het vertrouwen wat de club en de spelersgroep mij geeft doet mij goed en dat neemt dan mijn twijfel wel weg. We zullen ons best doen om gezamenlijk dat stapje omhoog te maken” vertelt Kaaij.

Dat stapje omhoog zou de derde klasse moeten zijn. De oefenmeester wil graag de stappen omhoog maken. Kaaij: “Ik schuif niet onder stoelen of banken dat mijn sportieve ambities hoger liggen dan, met alle respect, een vierdeklasser. Ik zou graag op een hoger niveau willen acteren omdat ik denk dat daar weer andere uitdagingen liggen die ik graag zou willen ontdekken”.