JULIANADORP - De topper in de 3e klasse A tussen JVC en Westfriezen is gewonnen door de thuisploeg die daarmee de leiding weer overnemen van de ploeg uit Zwaag. Meest besproken speler was JVC-aanvalsleider Patrick Beens die niet alleen drie keer scoorde, maar ook rood zag.

Waar topwedstrijden door de spanning nog wel eens willen uitmonden in rommelig voetbal daar maakten de nummers één en twee er een heerlijke pot van. Westfriezen van trainer Patrick Huisman nam na een ruim kwartier een voorsprong door Mitchell Gieltjes, maar een kwartier later had Patrick Beens de rollen omgedraaid door binnne vijf minuten twee keer te scoren. Door een snoeihard schot van Wesley Mak gingen beide ploegen toch met een gelijke stand rusten.

De tweede helft was nauwelijks op gang toen Tijmen van Zanten JVC naar een nieuwe voorsprong kopte, en de wedstrijd was twintig minuten later beslist toen opnieuw Beens het laatste zetje gaf na prima voorbereidend werk van Rick Schop: 4-2. Beens maakte vervolgens de slotfase niet meer mee toen hij na een gele kaart demonstratief applaudisseerde en nog enkele opmerkingen plaatste verwees de scheidsrechter hem vroegtijdig richting kleedkamer.