OPPERDOES - Na een overwinning van 2-3 zou je denken dat Jong Holland een zeer moeilijke middag had, maar dat viel alles mee. Opperdoes wist weinig te creëren, maar scoorde wel tweemaal. Uiteindelijk wonnen de Alkmaarders dus toch.

Na twintig minuten wist Gert Jan Klopper namens Opperdoes de score te openen. Een verrassende voorsprong aangezien Opperdoes met vijf punten een teleurstellende eerste seizoenshelft kende. Bij een eventuele overwinning tegen de Alkmaarders zouden de kansen op handhaving stijgen, maar nu blijft het verschil zes punten en dus erg groot.

Vorige week sprak Chelbi Boujenoui over de kwaliteit van Jong Holland. “Onze kwaliteit is echt het team. Het klinkt cliché, maar het is echt waar. We hebben een aardig hechte groep, en zijn bereid om voor elkaar te vechten”. Dat laatste bleek afgelopen zaterdag absoluut waar, want de ploeg kwam tien minuten na de 1-0 op gelijke hoogte. A – Junior Siem van der Sluijs wist doel te treffen. Vlak na de gelijkmaker wist Alpay Alarslan de Alkmaarders op voorsprong te zetten. De 22 jarige Alkmaarder scoorde zo zijn vijfde competitietreffer in zijn eerste seizoen bij Jong Holland.

Naast een sterke eigenschap heeft ook Jong Holland verbeterpunten; “Ik denk dat ons pijnpunt toch wel in het aantal goals voor ligt. We creëren de kansen wel, maar maken te weinig goals” gaf Boujenoui vorige week aan in aanloop naar deze wedstrijd. Dit bleek ook het geval op bezoek bij Opperdoes. Een 1-5 ruststand in Alkmaars voordeel had immers ook geen overdreven stand geweest, maar de kansen werden niet afgemaakt.

Spannend slot
In het laatste kwartier slaagde Opperdoes erin om opnieuw tot scoren te komen. Tamo Karepatian wist met zijn achtste treffer van het seizoen te zorgen voor een spannende slotfase van dit duel. Pas in de voorlaatste minuut kwamen de Alkmaarders op een 2-3 voorsprong. Opnieuw was het Alpay Alarslan die doel trof. Door zijn doelpunt pakte Jong Holland zeer belangrijke punten.

Frank Boersma, speler bij Opperdoes, zag het anders als Boujenoui. “De eerste helft was voor Jong Holland en hadden zij meer doelpunten kunnen maken. De tweede helft was voor Opperdoes waardoor een gelijkspel terecht was geweest” baalt Boersma. “Na twee wedstrijden niet verloren te hebben is dit wel zuur” concludeert de speler van Opperdoes.

Door de overwinning klimt Jong Holland van de elfde naar de zevende positie. Met negentien minuten staat de ploeg inmiddels vijf punten boven de gevaarlijke elfde plaats. De achterstand op de nummer vijf is met vier punten ook te overzien. Vorige week een ploeg die strijd tegen degradatie, deze week een ploeg waar voor kansen liggen. In de komende twee weken wachten belangrijke wedstrijden voor de Alkmaarders. Komend weekend speelt het thuis tegen de nummer twaalf Hellas Sport, en een week later gaat het op bezoek bij nummer tien OSV. Als beiden wedstrijden gewonnen worden mag Jong Holland zich opmaken voor een hele interessante ontknoping van dit seizoen.

Tegenstander Opperdoes treft in de komende vijf wedstrijden drie ploegen uit de top vijf, en de nummer zes van de competitie. Handhaving wordt uiterst lastig.