OPPERDOES - Jong Holland speelt komende zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Opperdoes. Voor de Alkmaarders de kans om de gevarenzone even te verlaten en zich te richten op de middenmoot.

Opperdoes en Jong Holland speelden vorig seizoen beiden in de derde klasse A. Waar Jong Holland nacompetitie nodig had om de tweede klasse te bereiken, werd Opperdoes op de slotdag kampioen. In die tweede klasse is dat niet terug te zien. In die tweede klasse staat Opperdoes met vijf punten onderaan, terwijl Jong Holland met een elfde positie zicht heeft op directe handhaving.

Afgelopen zaterdag boekte een verrassende zege. Verrassend, maar vooral knap aangezien koploper HBOK op bezoek kwam. Doordat Alpay Alarslan in de slotfase scoorde wisten de Alkmaarders een overwinning te boeken. Doordat concurrenten Overbos, OSV, EVC en HFC EDO niet wisten te winnen zijn de verschillen erg klein.

Chelbi Boujenoui, speler van Jong Holland, kijkt met een grote glimlach terug op de gewonnen wedstrijd tegen HBOK. “Het is goed om te zien dat we, ondanks alle afwezigen, toch zo'n goede teamprestatie weten neer te zette” aldus de man die zijn carrière in de senioren begon bij Telstar, om vervolgens te vertrekken naar het Hoornse Hollandia, om na één seizoen in het eerste te hebben gespeeld te vertrekken naar mede hoofdklasser AFC’34. Boujenoui bleef daar twee seizoenen. Sinds 2011 verdedigt Boujenoui de clubkleuren van Jong Holland waar hij bezig is aan zijn vijfde seizoen.

De 27 jarige verdediger kijkt met vertrouwen richting de tweede helft van de competitie; “Ik verwacht dat we door blijven gaan waar we eigenlijk voor de winterstop mee begonnen zijn, Als een team spelen. We hebben weinig wedstrijden gehad dat het onze kant opviel, als dat nu wat meer gaat gebeuren gaan de resultaten meer in ons voordeel uitpakken” aldus Boujenoui die verwacht in de komende weken een goede stap te maken met Jong Holland.

Geen Heen-en-weertje

Jong Holland wist zich in het seizoen 2014/2015 niet te handhaven. Met 22 punten degradeerde de ploeg rechtstreeks als nummer voorlaatst. Nu heeft de ploeg halverwege acht punten minder, maar gezien de verschillen op de ranglijst is handhaving nog zeker mogelijk, iets wat Chelbi Boujenoui onderschrijft; “Ons doel is dit jaar direct te handhaven” spreekt Boujenoui duidelijke woorden. Hij vervolgt “Op langere termijn willen wij met Jong Holland een stabiele tweedeklasser te worden. We hebben een groep die goed in balans is” aldus de verdediger. De Alkmaarders hebben oudere, meer ervaren spelers, maar ook talentvolle jongere spelers. Bij Jong Holland is de oudste speler dertig jaar. “Als we bij elkaar blijven, zie ik ons wel in de tweede klasse blijven spelen” aldus Boujenoui.

Cliché, maar waar

Op de vraag wat de kwaliteit is van Jong Holland, weet Boujenoui waar de kracht ligt; Onze kwaliteit is echt het team. Het klinkt cliché, maar het is echt waar. We hebben een aardig hechte groep, en zijn bereid om voor elkaar te vechten”. Naast een sterke eigenschap heeft ook Jong Holland verbeterpunten; “Ik denk dat ons pijnpunt toch wel in het aantal goals voor ligt. We creëren de kansen wel, maar maken te weinig goals” eindigt Boujenoui die weet wat er moet gebeuren in het restant van dit seizoen. Punten pakken, en vechten voor directe handhaving.