HEERENVEEN - Irene Schouten heeft zondag haar tweede nationale titel van dit weekend gepakt door op het NK afstanden na de 3000 meter ook de 5000 meter te winnen. De Andijkse (28) liet de concurrentie net als een dag eerder ruim achter zich.


Met haar winnende tijd van 6.55,94 was de Noord-Hollandse ruim vijf seconden sneller dan Reina Anema (7.01.37) die het zilver pakte. Het podium werd compleet gemaakt door Carlijn Achtereekte die met 7.01.62 het brons pakte. Schouten bleef zaterdag Anema ook al voor op de 3000 meter.

Irene Schouten toonde zich voor de camera's van de NOS bijzonder verheugd met haar twee titels. 'Ik wist dat ik vorm ben en veel kans maakte, maar dan moet je het nog wel even doen'. Schouten die doorgaans gloreert in de marathon en tijdens de massastart is blij dat ze nu ook op de klassieke afstanden van zich heeft laten horen. 'Soms hoor je weleens: ze kan alleen in een peloton schaatsen. Nu heb ik laten zien dat ik het ook alleen kan', zo liet de Andijkse met een glimlach van oor tot oor weten.