ZEIST - Voetbalster Inessa Kaagman moet zich vooralsnog schikken in een rol als reserve voor wat betreft de selectie van Nederland. Bondscoach Sarina Wiegman nam Kaagman wel op in de 22-koppige selectie voor de Olympische Spelen, maar niet bij de eerste achttien speelsters die in principe in actie gaan komen.


Aangezien Wiegman wel opteert voor een grotere selectie en daar net als andere coaches een verzoek voor heeft neergelegd bij het IOC (Internationaal Olympisch Comité). Tijdens de wedstrijden in Tokio mogen er slechts achttien speelsters op het wedstrijdformulier. naast zeven reservespelers zullen er dus vier speelsters op de tribune moeten plaatsnemen. De Westfriese Kaagman (25) behoort vooralsnog tot die laatste groep.

Enige weken geleden interviewden wij Inessa Kaagman nog bij haar voormalige club KGB in Bovenkarspel en de speelster van Brighton & Hove Albion had toen nog goede hoop wel bij de eerste achttien te zitten. Kaagman maakte ook deel uit van de zilveren WK-ploeg van 2019 al speelde zij tijdens dat toernooi geen minuut.

Kijk hier voor het interview welke wij vorige maand hadden met Inessa Kaagman.

Selectie Nederland (*reservespelers)

Lineth BeerensteynBayern München
Anouk DekkerHSC Montpellier*
Merel van DongenAtlético Madrid
Daniëlle van de DonkArsenal
Kika van EsFC Twente
Sisca FolkertsmaFC Twente
Loes GeurtsBK Häcken*
Stefanie van der GragtAjax
Jackie GroenenManchester United
Renate JansenFC Twente*
Dominique JanssenVfL Wolfsburg
Inessa KaagmanBrighton & Hove Albion*
Lize KopAjax
Lieke MartensFC Barcelona
Vivianne MiedemaArsenal
Aniek NouwenPSV
Victoria PelovaAjax
Jill RoordArsenal
Shanice van de SandenVfL Wolfsburg
Sherida SpitseAjax
Sari van VeenendaalPSV
Lynn WilmsFC Twente