HOORN – HV Veerhuys heeft afgelopen vrijdagavond goede zaken gedaan. In eigen huis won de Hoornse ploeg van Leekster Eagles. Na een 4-1 ruststand bleef de Hoornse ploeg na rust aan de goede kant van de score, 5-3.

Met Leekster Eagles trof HV Veerhuys één van de concurrenten. Het was een mooie kans voor de Hoornse ploeg om een concurrent op een grotere achterstand te zetten. Daar slaagde het ook in. ‘Uiteindelijk is dit soort van overlevingswedstrijd geweest’, zei Peter van de Slikke na afloop. ‘We hebben afgelopen woensdag niet kunnen trainen. We hebben teveel blessures.’ De oefenmeester moest hierdoor puzzelen in zijn formatie.

Halverwege ging Veerhuys met 4-1 aan de leiding. Na de 1-0 van Max Boukens kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Via Mark Zwagerman, Younes Daari en Thomas Schaap liep de thuisploeg uit naar 4-1. Na rust werd het 4-2 waarna Moussa Hadi de 5-2 maakte. Het slotakkoord was voor de gasten uit Leek.

De punten bleven in Hoorn, mede dankzij een sterk optreden van doelman Levie Rood. ‘Ik weet niet wat Levi heeft gegeten, maar volgens mij heeft hij drie broodjes tijger op. Die heeft als een beest staan keepen.’

HV Veerhuys - Leekster Eagles 5-3 (4-1)
1-0 Max Boukens
1-1 Delano Dussel
2-1 Mark Zwagerman
3-1 Younes Daari
4-1 Thomas Schaap
4-2 Fabio de Matos Fernandes
5-2 Moussa Hadi