DEN BOSCH - HV/Veerhuys heeft zich voor in ieder geval een ruime week aan kop van de Eredivisie zaalvoetbal genesteld. De ploeg van coach Antoine Gooyers behaalde vrijdagavond een verdiende zege op bezoek bij FCK De Hommel.

Met de vierde overwinning in vijf wedstrijden kent de Hoornse formatie zo een prima competitiestart. Stadsgenoot Hovocubo staat vooralsnog tweede met een punt minder, maar speelde ook een wedstrijd minder.

Hoewel de eindstand (2-3) van het duel bij FCK De Hommel anders doet vermoeden viel er weinig af te dingen op de zege van Veerhuys. In de eerste helft kreeg men al genoeg kansen, maar stond het vizier nog niet op scherp. De thuisploeg bleek een stuk effectiever en scoorde via Omar Nejjari en Mohamed Bouraarassi wel twee keer.

Het valt te prijzen dat Hoornse ploeg na die 2-0 achterstand rustig bleef en vertrouwen bleef houden in een goede afloop. Dat mocht ook toen Nigel Wijdenbosch kort na de rust voor de aansluiting zorgde. Hoessein Jabir tekende vervolgens voor de gelijkmaker. Beide ploegen gingen daarna voor de winst, maar het waren de gasten die het goede spel bekroonden met een zege door de tweede goal van Wijdenbosch.