HOORN – In eigen huis heeft HV Veerhuys een ruime zege weten te boeken. In eigen huis bleek het te sterk voor promovendus OS Lusitanos. De manier waarop kon echter beter. De punten bleven in ieder geval in Hoorn, 8-2.

Halverwege leek er geen vuiltje aan de lucht voor HV Veerhuys. De ploeg ging immers met 5-0 aan de leiding tegen OS Lusitanos. ‘We lieten het echter weer een wedstrijd worden. We begonnen de tweede helft en lieten het 5-2 worden. Ik wordt op dat moment dunnig in mijn broek’, reageerde Peter van der Slikke na afloop. ‘Het zijn de dingen waar we over praten. In de time out bespreken we dat we vooruit druk moeten geven. De jongens gaan daarna achteruit lopen en Lusitanos geeft waarschuwingsschoten. In de rust hebben we het weer besproken, maar toch scoren zij tweemaal.’

In het eerste bedrijf waren er vier verschillende doelpuntenmakers. Max Boukens scoorde tweemaal terwijl Younes Daari, Mark Zwagerman en Mo Darri allen eenmaal doel troffen. Na rust vielen de twee tegentreffers. ‘Bij 5-2 kregen zij een grote kans maar Levie Rood speelde een goede wedstrijd en redde ons toen’, vervolgde de oefenmeester.

Daarna liep Veerhuys uit. Boukens, Daan Buurman en Daari kwamen tot scoren. ‘We moeten zakelijker zijn en wedstrijden geen wedstrijden meer laten worden. We creëerden zoveel kansen. Als je zakelijker speel dan maak je die kansen ook af.’

Doelpunten HV Veerhuys: Max Boukens (3), Younes Daari (2), Mark Zwagerman, Mo Darri en Daan Buurman.