HOORN – Een verrassing was het misschien niet, maar de vreugde was er niet minder om bij HV Veerhuys. De Hoornse ploeg pakte tegen de reserves van FC Marlène de titel in de Eerste Divisie. De eclatante zege maakte het feest compleet, 8-0.

Een halve minuut voor tijd stond Jorg Ooievaar samen met andere wissels op de bank om de sfeer er alvast in te brengen. ‘Dit heeft alles overtroffen. Het is een geslaagde avond’, jubelde Ooievaar na afloop. ‘Dit is ook de eerste keer dat we de nul hebben gehouden.’ De 8-0 zege tegen het tweede team van Marlène was tevens de grootste overwinning die HV Veerhuys dit seizoen boekte. Het gaf de kampioenswedstrijd extra glans.

Comfortabel
Gezien de verschillen op de ranglijst, FC Marlène staat voorlaatste, leek HV Veerhuys een zorgeloze avond tegemoet te gaan. Dat werd in de eerste tien minuten bevestigd. HV Veerhuys had halverwege de eerste helft immers al een comfortabele 4-0 voorsprong opgebouwd. Nadat Daan Buurman de score na twee minuten had geopend tekende Younes Daari na een solo met een fraaie stift voor de 2-0. Via Mo Darri en Max Boukens liep Veerhuys vervolgens uit naar 4-0. ‘Je begint met een beetje spanning, maar dat was na de 1-0 weg’, aldus Ooievaar. De gasten uit Heerhugowaard kregen kansen, maar als doelman Stan Vertelman geen redding bracht eindigde de doelpoging naast.

Genieten
Halverwege was al duidelijk dat de schaal niet voor niets naar Hoorn was gebracht. Na de pauze gaf Veerhuys de kampioenswedstrijd nog meer glans door de score op te voeren. Buurman schoot de gastheer na een knappe interceptie naar 5-0, waarna Daari optimaal profiteerde van balverlies bij de gasten die op dat moment met een meevoetballende keeper speelde. Marlène voerde de druk met Aram Hakopov als vijfde veldspeler op, maar kon de Hoornse muur niet slechten. Ook toen Veerhuys na een rode kaart voor Daari in ondertal speelde hield het stand. Boukens schoot de 7-0 binnen en het slotakkoord was voor Thijs Nugter, die met een hard schot de eindstand op 8-0 bepaalde. ‘Die rode kaart was het enige smetje’,

aldus Ooievaar. Niemand zal het er na afloop nog over hebben. De titel is binnen, Veerhuys keert weer terug in de Eredivisie. ‘We gaan een feestje bouwen.’

HV Veerhuys – FC Marlène (2) 8-0 (4-0)
3. 1-0 Daan Buurman
6. 2-0 Younes Daari
9. 3-0 Mo Darri
10. 4-0 Max Boukens
25. 5-0 Daan Buurman
27. 6-0 Younes Daari
36. 7-0 Max Boukens
40. 8-0 Thijs Nugter